söndag 8 februari 2009

"Befarat bråk uteblev"?!?!


"Befarat bråk uteblev" är rubriken i Sydsvenskans förstasida kring den pro-israeliska demonstrationens motdemonstranter. Likväl kan man läsa:

"Innan klockan 14 sköts en fyrverkeriraket och ett flertal smällare iväg, och vid kravallstaketet uppstod bråk mellan poliser och motdemonstranter, varvid polisen förde bort flera motdemonstranter. "

och

"Tio personer greps och fem omhändertogs. De gripna är misstänkta för bland annat försök till våld mot tjänsteman."

Krig är fred, eller? . . . .

SvD ser saken annorlunda:
"

Det hålls en proisraelisk demonstration på Stortorget i Malmö. SvD.se:s utsända Negra Efendic är på plats och berättar att de palestinska motdemonstranterna har brutit sig igenom avspärrningarna för att attackera de israeliska demonstranterna. Poliserna försöker hålla emot, demonstranterna kastar flaskor och skjuter raketer.

Det är oroligt. Det är väldigt mycket polis på plats, säger Negra Efendic."


Detta står i kontrast med Sydsvenskans version:

"En stor polisinsats övervakade Israelmanifestationen på Stortorget i Malmö. De befarade våldsamheterna uteblev. Polisen grep sammanlagt tio personer.

Polisen har eskorterat bort Israel-demonstranterna, som har genomfört hela demonstrationen som planerat.
– Det har varit lite oro, men det har gått förhållandesvis lugnt till, säger Lars Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen."

Vilka är de "befarade våldsamheterna" som gör att det "gått förhållandevis lugnt till"? Total förintelse av demonstranterna av motdemonstranterna?

Det är lustigt hur olika tidningar kan rapportera samma sak på så olika sätt. Journalistens sida i konflikten lyser mer än väl igenom antager jag.
Jag kanske avfärdas som en konspiratoriker, men journalisterna på Sydsvenskan har namnen Olof Broddesson, Hanna Younes och Kenan Habul. Gräver man hittar man en hel del intressant!!

Hanna Younes:

Hennes "Facebook" visar vaga sympatier med SARC och palestina [SKÄRMDUMP]
Hon verkar vara libanes?

Kenan Habul:

I examensarbetet på journalisthögskolan skrev han om hur det Muslimska brödrarskapet är en organisation som kan demokratisera Egypten [länk uppsatssammanfattning] [uppsats]. Detta är brödrarskapet slagord:[länk wikipedia]

Allah is our objective. The Prophet is our leader. Qur'an is our law. Jihad is our way. Dying in the way of Allah is our highest hope.

Olof Broddesson:

Hittar ingenting avslöjande om honom. Han är 28 år.


Här är en film på youtube från demonstrationen. Notera pöbeln jubel när raketen exploderar.

Ha också i åtanke att Sydsvenskan skrev "Då avståndet till Israel-demonstranterna var långt, verkade smällarna snarare ha riktats mot poliserna.", vilket senare ströks ur artikeln.

Man kan ju undra...




4 kommentarer:

Anonym sa...

Underrubriken i SvD: "den proisraeliska demonstrationen har urartat."
I texten står vidare: " de palestinska motdemonstranterna har brutit sig igenom avspärrningarna för att attackera de israeliska demonstranterna. Poliserna försöker hålla emot, demonstranterna kastar flaskor och skjuter raketer. "
Om vi för ögonblicket antar att Svd:s skildring av fakta är korrekt: vilken demonstration har urartat?

Karl A sa...

Intressant det tänkte jag inte på. Givet att faktan är korrekt, kan man ju knappast skriva att den proisraeliska demonstrationen urartat...

Anonym sa...

Chockerande inslag i CBS 60 minutes gjord av CBS utrikeskorrespondent Bob Simon som är själv jude och bor i Tel Aviv!

60 Minutes - The Truth in Palestine

http://www.youtube.com/watch?v=9m7eaTFWyAs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zWKa29g25yY&feature=related

Maximus sa...

hej!
Jag läste dina kommentarer på min blogg. Jovist kan man bli mördad och få människor mot sig om man säger vad man tycker men när rädlan tar över så vinner orättvisan kan jag säga. Jag kan iaf stå för det jag tycker och när det gäller mannens uppgift här i livet så är väl inte den olik kvinnans. Könet är en social grej till stor del. Om du nu vill skydda oss kvinnor så skydda mig gärna från alla asnitade svennar som tafsar på krogen OCH alla de män som inte klarar kritik från en kvinna OCH de manliga chefer som diskriminerar kvinnor på jobbet.
Nu ska jag mata min lille son som för övrigt har arabiskt påbrå. Undrar om det kommer göra honom till en farlig man bara för det? Enligt en del så skulle det ju i princip ske med automatik. Skulle inte tro det med den här mamman....:-) Barn blir ju som tur är vad man gör dem till oavsett ursprung och etnicitet.

 
Creeper MediaCreeper