fredag 20 mars 2009

Försvarslöst

Tolgfors redovisade idag regeringens nya försvarspolitik i en artikel i DN. Det är en liten förbättring mot hur illa det varit, men det är fortfarande otroligt illa.
Bland annat anser man att invasionshotet från utländska makter inte finns. Det antagandet baseras på att vi har en armé som skulle kunna möta ett sådant hot, vilket vi inte har. Vår armé, även den tilltänkta, kan inte möta några sådana hot, därmed finns hotet.
Vidare att "Artilleriet och luftvärnet förblir av dagens storlek". Är det verkligen klokt? Vi har ju inget artilleri eller luftvärn att tala om! Vad skall vi kunna åstadkomma med de 8 manöverbataljonerna om dessa inte har tillräckligt med understöd? Vad skulle vi kunna åstadkomma med 8 bataljoner, även om de hade understöd?
Dessutom skall värnplikten avskaffas. Tror Tolgfors att vettiga svenskar söker sig till försvaret, utan att de blir tvingade? När jag gjorde lumpen, kan jag säga, att 100% av kompaniet hade hoppat av om de fått frågan "Vill du åka hem?". Inte för att ingen ville göra lumpen, utan för att vara soldat är skit. Om man dessutom inte är soldat för att försvara sitt hem, ja då finns det ingen anledning, om man inte får betalt. Får soldaterna betalt, kommer det att bli dyrt och det har vi inte råd med. Om soldaterna rekryteras, kommer bara dräggen och idioterna söka sig till armén (många officerare gillar idiotiska soldater som håller käften och bara gör), vilket leder till att armén blir ännu sorgligare än den är idag. Eländes elände...


Felet med försvarspolitiken är fortfarande, allt.
Ingenting är rätt. Se på finnarna. De gör rätt. De har manöverbrigader och divisionsartilleri till halva kostnaden av vårat försvar. Vårt försvar skulle inte klara av att hålla Svedala i 2 timmar.
.
. .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som gammal reservofficer är det tragiskt att se förfallet. När jag var verksam var jag chef över en trosspluton i lokalförsvaret av Stockholm i händelse av mobilisering. Då kunde man mobilisera starkare styrkar bara runt Stockholm än man nu kan över hela Sverige, till samma pris!

Anonym sa...

Jag gissar att Tolgfors planerat åka till Dalarna och ställa sig på Mora Torg för att uppbåda en dala-här och marschera med den mot fiendens stridsvagnar, ifall Stockholm skulle falla. ;)

Att Sverige för ansenlig tid framöver avsagt sig viljan att försvara sitt territorium är ju inte bara något som påverkar Sverige. Det innebär även att vi öppnat upp en fri väg till våra nordiska grannländer. Både Finland och Norge drabbas av det militära vacuum tidigare och nuvarande regering skapat.

Javisst, Rysslands otaliga divisioner lär ju inte dundra in över våra gränser i morgon - men Ryssland är ingen stabil demokrati och med en snabb twist av maktsvängningar, kan det plötsligt bli helt andra ordalag. Och då står Tolgfors där med sitt mediokert underdimensionerade försvar utan möjlighet att försvara Sverige eller för den delen - Svedala... Det bästa han kan göra just då är att stryka flagg för att inte göra våra nya herrar argare.

Anonym sa...

Förr övade krigsmakten soldater på Järvafältet för att hålla utlänningar utanför Sveriges gränser. Sedan döpte man om krigsmakten till försvarsmakten och satte en vapenvägrare som försvarsminister. Nu kan inte försvarsmakten ens hålla utlänningar utanför övningsfältets gränser.

Varför skall vi försvara oss? Islamisterna strömmar ju in i landet och försörjs av oss. När de är i majoritet, enligt den amerikanska TV-kanalen CBN år 2049 så lär jämställdheten vara avskaffad. En del av de svenska männen har då konverterat till islam och blir då åter herrar i sitt eget hus men får finna sig i att vända sig till Mecka fem gånger om dagen. Vi övriga kommer nog att tycka att ryssen kommer som en befriare.

Så varför skall vi spilla pengar på en värdelös försvarsmakt?

 
Creeper MediaCreeper