söndag 29 mars 2009

Alla är rasister

Sverige Radios Kaliber har gjort ett inslag om Sverigedemokraterna, där 3 reportrar har infiltrerat dem, för att sedan spela in diverse möten. Jag måste säga att jag för en gångs skull är imponerad av SR. Det är bra jobbat. Jag skulle väldigt gärna höra fler sådana inslag, även från andra partier, då främst mp, v, vore intressant. Partier skall inte få ha dolda agendor och då är ju infiltration mycket praktiskt. Väljarna måste veta vad de röstar på och det är främst journalisternas ansvar att förmedla det.

Ej förvånande skriver bla Svenskan om rasism hos SD:
"Sverigedemokraterna har under senare år försökt bli av med stämpeln att partiet är främlingsfientligt och rasistiskt. Men en granskning Sveriges Radios P1-program Kaliber gjort visar att sådana åsikter finns hos flera förtroendevalda i partiet."
vilket heller inte är förvånande. Visst kommer ni ihåg "valstugereportaget" hos Moderaterna i Göteborg till förr förra valet? [länk youtube] Folk är rasistiska, eller i alla fall många är det. Att många finns i SD är uppenbart. Jag är faktiskt förvånad över att det inte är mer rasism än det SR lyckats banda in. [länk SRs inslag]


Bland annat säger någon SD-representant "De som kommer från de här länderna, de är väldigt råa och riktiga barbarer. . . (skratt)".

Men har vår egen statsminister sagt? Jo, att "ursvensk är bara barbariet". Är det okej när statsministern beskyller sitt eget folk för att vara barbarer, men inte när någon annan beskyller araber, som de facto är barbarer, för att vara barbarer, då är det rasism. Vem bryr sig? Flum flum flum.

Frågan är också; vad är rasism?
(politisk, soclal) åskåd­ning som (i enlighet med vissa utrerade ras­teorier) kraftigt betonar rasens betydelse för samhället; strävan att hålla den egna rasen fri från främmande raselement.
Säger Svenska Akademiens Ordbok och det kan jag hålla med om. Dock är ju frågan om exakt vad som är rasism.
Tex så är det bara svarta som vinner 100 m i OS. Det är för att svarta är bättre, genetiskt, än bland annat vita på att springa 100 m fort. Samma sak gäller till mindre del maraton. Är det rasism?
Asiater är inte så bra på fridrott, så de koncentrerar sig på konstiga grenar som alla andra inte bryr sig om, som gymnastik och liknande. När ser vi en kinesisk guldmedaljör i tungviktsklassen i brottning? Är det rasism?
Ovan tog jag upp ganska oskyldiga exempel på rasskillnader, som jag tror att alla kan hålla med om. Ingen kan ju förneka att svarta är överlägsna sprinters. Dock, kommer man lätt in på känsliga ämnen; tex varför är Afrika så efterblivet och varför begås så många våldtäkter i Afrika? Är det på grund av kultur eller ras eller bägge? Om man flyttar alla norrmän till Somalia och alla somalier till Norge, vilket land skulle "bli bäst"? Känsliga frågor som ingen vågar röra vid och jag bryr mig egentligen inte om vilket som stämmer. Jag ser bara faktum. Somalia är sämst. Där begås det våldtäkter vanligen och ja...det är en efterbliven öken utan hopp om bättring, helt enkelt. Är det rasism att påstå att "Somalia är en efterbliven öken utan hopp om bättring"? Det är ju sant! Det är inte mitt fel att det är så! Det är då inte bättre att låtsas som att så inte vore fallet, som hela det politiska etablissemanget gör.
Nästa fråga är, är det rätt att från denna "efterblivna öken utan hopp om bättring" flytta människor till Sverige, utan att tvinga dem att ändra sin livstil?
Om jag nu säger:
"Jag vill inte ha människor från en efterbliven öken utan hopp om bättring, människor vilka själva satt sig i den situationen genom sitt agerande med bland annat förtryck och våldtäkt, och därtill inte kommer att ändra sig och kommer att fortsätta som de är om de kommer hit, som mina grannar"
är det rasism?

Om det är rasism, struntar jag fullständigt i att det är det. Någon skall inte få tabubelägga vissa åsikter för att få igenom sin egen (korkade) politik. Vad gör det för skillnad? Det är ju inte mitt fel att det är så. Det är så. Jag vill inte ha dem som grannar. Du kan ju gärna ha dem som grannar om du känner för det, eller sätta dina barn i samma skola som de, för att du skall kunna känna dig som en fin förstående människa. Tvinga inte mig bara!
Är det inte rasism, struntar jag också i att det inte är det. Det förändrar ju inte det faktum att det är som det är. Vad man skall göra åt det, blir det samma.

Kanske dags för eftertanke och lite nyanserad diskussion i vår kära rödvindsmedia?



Förövare (bilden ovan)

Framtida förövare (vänster)
Framtida offer (höger)
Kanske vore det dags att göra något för att rädda dem?
Men på allvar den här gången istället för att hålla meningslösa galor?


. . . . .

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Bättre att se saker för vad de är än att tro på fabler. Förövrigt är asiater bra på pingis minsann :p

E

Anonym sa...

Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför. Tänk Janne Josefssons valstugereportage utvidgat : )
Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA? Sveriges radio och Kaliber vill bara hänga ut vissa.

För övrigt i Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu och i Iran att vara icke rättrogen muslim.
SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är också ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land.
Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Jag har aldrig sett ett reportage där Sverigedemokraterna själva får ge svar på frågor och påståenden förresten.
Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Och ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.

Thomas

Karl A sa...

Jag håller med dig Thomas.

Tänk dig ett undercover reportage i v. Kanske en fråga vad man egentligen tycker om Sovjet. Var det bättre förr? :)
Kanske borde man som skäggig muslim fråga en iman vad man borde göra med bögarna, eller för den delen sina döttrar som umgås med svenskar, osv.

Att SR, SVT skulle vara "fri media" är ett hån. Ingen media är fri. Jag gillar Aktuellt men inte tror jag att de är objektiva.
När SR och SvT är ju tagna direkt ur en FNL-demonstration. Det vet ju alla.

Anonym sa...

Det är ju självklart att det förekommer rasistiska kommentarer. Det finns sådana kommentarer överallt, det är bara att låta bandet gå och sedan gå hem och klippa så har man ett skadalreportage. Men är det ord som räknas? Jag tycker att det är verkliga handlingar som bör bedömas.
Problemet är vår svenska politiska korrekthet som förbjuder oss att tala ett enkelt klarspråk, därför är det bra att det kommer icke-politiskt-korrekta partier som vill kandidrea till riksdagen.
Om vi istället går över till verkliga handlingar så kan vi ställa oss frågan när skall Ilmar Repalau flytta in i Herrgården på Rosengård och när får vi se Mona Sahlin flytta till en nergången bostad i Rinkeby? Troligen får vi aldrig se detta eftersom det inte är politiskt inkorrekt att bo på lagom bra adresser. Men om någon uttrycker sig lite vårdslöst då är det fritt fram att kritisera. Snacka går ju, sosseelitens egna boende visar ju att de talar på ett sätt medan de handlar på ett annat, jämför gärna LO-Vanjas agerande i AMFs styrelse.
Detvstörsta problemet med invandrarna är inte invandrarna själva utan de svenskar som utnyttjar invandrarna till att skapa sig egna fördelar och förmögenheter. Leta upp dessa och låt dem gå gatlopp i media istället för att granska språkbruk i miljöre som ni inte gillar.

Anonym sa...

helt rätt! Sanningar är sanningar - men de får inte sägas. Hur kan en sanning vara rasism? F ö sänds det ett mycket intressant program på Axess TV om en muslim som kritiserar islamism - mycket sevärd och säkert inte att se på propagandakanalerna från svt! Det är bara att konstatera att makthavarna börjar bli riktigt rädda för att SD får mycket mer än 4% i nästa val

Anonym sa...

Dom kära arbetarhjältarna från SVT skulle få mycket att spela in om dom nån gång besökte en vanlig svensk industri. Det gäller även dom som är dominerade av invandrare för det dom säger om och till varandra är ofta "inte vackert"

Anonym sa...

Ordet rasist har nästan förlorat sin betydelse eftersom det använts för ofta och inte sällan på ett felaktigt sätt.
Efter det som hänt under senare tid, t.ex. i Malmö och i London blir ordet alltmer relativiserat. Det är inte längre fråga om t.ex. SD eller någon annan grupp är rasistiska. Fokus flyttas nu till vilken grupp som är mest rasistisk. Vid en sådan jämförelse uppfattar alltfler att rasismen är betydande hos t.ex. de arabiska inflyttade i Malmö.
Ordet rasism kan därmed sägas vara ett förbrukat ord som tillhygge i den politiska debatten. Det får snarare en motsatt effekt än användarna av ordet har tänkt sig, i synnerhet när det används av den politiska eliten och mediaeliten för att tysta kritik mot den förda politiken.
Den som fortsättningsvis skyller någon för att vara rasist behöver nog precisera sig för att bli tagen på allvar.
De flesta anser att politiken på området är misslyckad. Det borde ju leda till en ånger och påtaglig vilja till att rätta till missförhållandena från politikernas sida.
Men otroligt nog framhärdar dessa att fortsätta med den misslyckade politiken.

 
Creeper MediaCreeper