onsdag 13 maj 2009

Hjärnspöken

DN Debatt manar i en artikel idag till motstånd mot nazism, med händelserna i Vännäs som bakgrund (bla Folkbladet visar att den sk lynchmobben i Vännäs inte alls var någon naziattack som DN vill att det skulle vara utan en vildsint protest mot att en tjej lynchades av flyktingar) .
DN analyserar läget på fel sätt. Nazism är inget större hot, då de nazistiska partierna i Sverige är patetiska och då svenskar överlag hatar nazism. Det finns ingen grogrund för nazism, ingen rekryteringsbas i något brett samhällsskickt och de nazister som finns är korkade och har snöat in sig på att en sammansvärjning av judar styr hela världen. Det enda de gör är bråkar med andra vänsterextremister (som de konkurrerar med om nyrekryteringar förövrigt...). DN ser sedan några klistermärken uppklistrade på några stolpar som tecken på att Führern snart är återuppstånden.
Så visst kan och bör man bekämpa nazism, men man måste tänka på, att all eventuell fascism eller liknande, är snarare en symtom än sjukdom. Motsättningarna i Sverige mellan invandrare och svenskar blir allt större allt eftersom den sk integrationen ständigt visar sig inkapabel till att åstadkomma något av värde och annat än problem och våld. Det är det som utgör problemets grund och varför allt fler tröttnar på massinvandringen, inte för att några nazister sitter i en stuga i skogen och konspirerar mot det mångkulturella samhället...



.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant...särskilt att extremvänster konkurrerar med nazisterna om rekryteringar!

Anonym sa...

BRa, och tack folkbladet för att ni vågar hålla huvudet högt bland all denna förljugenhet i medialandskapet.

Anonym sa...

Varför är jag inte förvånad? Det är inte mycket som kommer från etablerad media som är sant...

Anonym sa...

Mycket bra skrivet. Tack att ni vågar!

Anonym sa...

Fria Nyheter skriver idag 090513:
Bråken i Vännäs var en hämndaktion
Flera vännäsbor, såväl infödda som invandrare, delar uppfattningen att helgens bråk i Vännäs var en hämndaktion. Det skriver Västerbottens Folkblad idag. Under fredagskvällen hade ett 30-tal ungdomar samlats vid en kiosk där oroligheter uppstod. Det finns dock inget som talar för ett samband med de tre flyktingar som sitter häktade för en gruppvåldtäkt i Skellefteå.
Tidigare under veckan blev en tonårstjej överfallen av tre flyktingar som slog henne i ansiktet. Enligt uppgifter i Västerbottens Folkblad fick tjejen en tand utslagen, blått öga samt en skada vid tinningen. Misshandeln har polisanmälts. En av de misstänkta flyktingpojkarna ska även ha hotat andra ungdomar med kniv.
Dessa händelser ska tillsammans med andra incidenter ha utlöst helgens bråk och enligt en inblandad hade den urartade hämndaktionen inga rasistiska förtecken. En invandrad näringsidkare som känner till ungdomsproblematiken i Vännäs stödjer ungdomarnas tolkning.
Näringsidkaren säger till Västerbottens Folkblad att “många tonårsflyktingar beter sig som om de fortfarande befann sig i Irak och andra hemländer”.
Han uttalar också att det är flyktingar som startar bråken eftersom “många av dem saknar all kunskap om svensk lagstiftning och den kultur de kommit till”. Näringsidkaren vill se åtgärder som kurser i svenska regler eftersom det “inte räcker med att bara betala ut socialbidrag”
Länk 1: http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/13/braken-i-vannas-var-en-hamndaktion/
Länk 2: http://www.folkbladet.nu/?p=145588#comment-111750
/ Observer
Läs och lär

 
Creeper MediaCreeper