måndag 19 oktober 2009

Kritik av statsmakten är inte rasism

Idag publicerade Aftonbladet en insändare av SDs partiledare Jimmy Åkesson. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin menar att han vill visa SDs sanna jag och därför publicerar insändaren. Jag måste gratulera Aftonbladet, till deras scoop. Uppståndelsen i annan media är enorm. DN skriver krigsrubriker. Aftonbladet har verkligen lyckats göra sina konkurrenter upprörda.
Givetvis har insändaren andra konsekvenser en rent journalisttekniska. Åkesson påstår att islamismen är det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget, vilket skapat uppståndelse kring huruvida Aftonbladet gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp. Det har skrivits så mycket om insändaren att det är komiskt.

Dock, är denna artikel i SvD intressant att titta närmare på:
"Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson saknar grund för sina påståenden om att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara ”mycket kraftigt överrepresenterade” bland förövarna. Det framgår av Brottsförebyggande rådets (Brå) rapporter."

Detta är såklart "förvriden sanning" från SvD och BRÅs sida. Tigare gjorde EU en undersökning kring våldtäkter och kom fram till att Sverige hade högst frekvens i EU [källa]. Detta bortförklarar nu idag BRÅ i Aftonbladets artikel med samma tema:

"– Vi har flest anmälda våldtäkter i Europa, och det tycker vi är bra – det tyder på att fler än i många andra länder vågar gå till polisen, säger hon.

– Hur det ser ut med det faktiska antalet våldtäkter vet ingen. Det är en såpass dold brottslighet att det bara är en minimal bråkdel av alla sexualbrott som anmäls till polisen. Om man vill jämföra mellan olika länder är det sista man kan använda antalet anmälda brott, det är totalt olika och baserat på olika räknesätt i olika länder, säger hon. "

BRÅs representant menar alltså att det är bra att Sverige har flest anmälda våldtäkter i EU. Någon reflektion kring huruvida antalet anmälda våldtäkter korrelaterar med antalet begångna gör man inte. Dessutom, hur förklarar man ökning av antalet anmälda våldtäkter i Sverige? Det måste vara oberoende av antalet anmälda våldtäkter utomlands och utgöra en faktisk ökning. Titta på diagrammet och notera hur antalet stigit explosionsartat sedan 1976 [källa BRÅ]:
Vidare påstår hon att man inte kan veta huruvida muslimer är överrepresenterade bland förövarna, vilket ju är sant, eftersom man inte för statistik över religion bland brottslingar. Dock kan man ju med tillgång till utländsk data som tex detta, "invandrare bakom alla överfallsvåldtäkter i Oslo de senaste åren [källa]" eller BRÅs egen rapport, där män med utländsk bakgrund visar sig vara 5 gånger överrepresenterade gentemot svenskfödda vad det gäller våldtäkter [källa, s43] (NB: Utländsk bakgrund inkluderar även finnar och norrmän osv förutom icke västerlänningar. Överrepresentation bland icke-västerlänningar torde vara ännu större än 5x.).


Vidare påstår representanten från BRÅ som man talat med idag:
"Men när Brå tittade närmare på statistiken och jämförde med svenska män i samma ålder och med samma utbildning och inkomst, så minskade i själva verket överrepresentationen."

Dock utelämnar man att den enorma överrepresentationen kvarstår och att minskningen är mycket liten! Bland annat har en undersökning DN publicerat visat att "invandrarnas" överrepresentation inte kan förklaras med socioekonomiska orsaker, utan det är pga deras kultur de beter sig som de gör [källa]. Annars kan man kontrollera detta i BRÅ rapporten jag refererade till ovan.

BRÅ slår alltså knut på sig själv när de förnekar resultatet från sin egna rapporter. Det är ytterst tragikomiskt och bekymmersamt att en statlig institution skall känna sig tvugna att ljuga för att tillfredställa etablissemanget.

Vidare kanske detta äntligen är isbrytaren för någon slags debatt i Sverige kring invandringen som inte är full av flosker och naiv hippieanda. Jag hoppas i alla fall det. Kritik av statsmakten skall inte bortförklaras som rasism eller nazism. Makthavararna skall svara på tilltal och förklara för oss hur de tänkt sig. Reinfeldt kan ju börja med att förklara varför han inte har sin dotter på skola i Rinkeby, när han menar att "det är ett sådant samhälle jag vill se mina barn växa upp i."


SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD AB AB AB AB AB AB DN DN DN DN DN SDS SDS HD HD KB DAG DPS SMP SvD

20 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. Åkessons inlägg är verkligen en behövlig isbrytare i svensk invandringsdebatt.

Anonym sa...

Ni SDare är så korkade...

Unknown sa...

Bra skrivet igen.

Karl A sa...

@Anonym 19:39

Jasså, "ni SDare". Noterat.

Anonym sa...

Visst är det snart bara muslimer i Sverige.
Vi har i dag ca 350.000 tusen muslimer i Sverige viket innebär 18& av befolkningen under 18 år,de är överrepresenterade i straffregistret.
Det är inte religionen muslim vi behöver angripa utan krigsmakten muslimska rörelse,som skall tystas,se bara på Packistan som kör ut dem.
Heja Norge,Sanmark som våga säga ifrån,svenskar är som tunnpannkakor sliskiga och vill anmäla om någon vårt land väl.
Får vi hissa flaggan på skolavslutningen.
Smilfinkart,flytta för ut ur landet till vilken kostnad helst.
Anonym

Illwill sa...

Intressant hur denna Jan Hjärpe idag är PKs favoritgrabb, för att han inte gillar SD.

http://www.dn.se/opinion/kolumner/jan-hjarpe-latsas-att-tyranni-ger-guldalder-1.143740

Så har det inte alltid varit. Men Jan Hjärpe är ju för muslimer och mot judar...så inte så konstigt. Vad som är imponerande är hur han ändå lyckas spela på "Förintelsen".

Man blir imponerad.

Anonym sa...

Med endast en smula logiskt gehör skär ert falskspel som naglar mor en griffeltavla i öronen. Självklart kan man inte säga att antalet anmälda våldtäkter är det samma som antalet våldtäkter.
Det finns dessutom andra länder i Europa med större andel muslimer än Sverige, som följdaktligen skulle ha lägre antal våldtäkter och större antal muslimer. Slutsatsen av detta blir i så fall, större antal muslimer = färre våldtäkter. Det märks att herr Åkesson anpassat retoriken efter en knapp läskunning målgrupp.

Jag kan glädja er med att analfabeter också betraktas som en utsatt grupp, även utan Sverigedemokratiskt styre.

E-mannen sa...

Aftonbladet säger att de imorgon ska granska Åkessons fakta.

Men frågan är vad det hjälper för vad det kommer leda till är så uppenbart redan nu.

Alternativ 1: Faktan stämmer. SD:arna säger "Vad var det vi sa!?!?"

Alternativ 2: Faktan är fel. SD:arna säger "Baha! Tror vi att vi litar på era islamistiska/kommunistiska/vänstervridna/valfri-dagens-moralpanik källor?!??!"

Säkerligen kommer Anti-SD-folket (dvs alla med en IQ över 95. ha ha diss diss) att reagera precis likadant fast tvärtom. :-)

Anonym sa...

Gör tankeexperimentet att byta ut ordet "muslim" mot "nazist" eller "tysk" eller "amerikan". Skulle åsiktpolisen då också hävda att det är "hets mot folkgrupp"?
Nej, jag tror inte det!

Karl A sa...

@E-mannen:
"Med endast en smula logiskt gehör skär ert falskspel som naglar mor en griffeltavla i öronen. Självklart kan man inte säga att antalet anmälda våldtäkter är det samma som antalet våldtäkter.
Det finns dessutom andra länder i Europa med större andel muslimer än Sverige, som följdaktligen skulle ha lägre antal våldtäkter och större antal muslimer. Slutsatsen av detta blir i så fall, större antal muslimer = färre våldtäkter. Det märks att herr Åkesson anpassat retoriken efter en knapp läskunning målgrupp."

Det är aldrig någon som påstått att det råder ett absolut samband mellan antalet muslimer i landet och antalet våldtäkter. Dock råder det ett samband, eftersom mellanösternbor och afrikaner i statistiken i alla europeiska länder är överrepresenterade för brott och då särskilt våldtäkter. Då är det ju rimligt att anta att antalet våldtäkter per capita ökar i länder med större andel av d:o folkgrupper.
Givetvis påverkar landets politik också antalet våldtäkter. I länder där polismakten är effektiva begås det färre våldtäkter eller där kvinnor varnas för snarare än som i Sverige försäkras att det inte är någon fara att gå ut ensamma. Det är därför det är skillnad mellan olika europeiska länder och det är därför det inte råder något linjärt samband mellan antalet icke-västerlänningar och antalet våldtäkter då det är flera faktorer som måste räknas in.

suck sa...

om man lär sig läsa lite så står det ju i DN:s artikel om våldtäkt i Sverige varför man anmäler mer i Sverige och så vidare...

Ssargon sa...

Våldtäktsstatistiken är extremt dålig att jämföra med när man talar Sverige. för en gångs skull har tidningarna korrekt information och visar på varför:

Innan 2005 så hade vi en helt annan definition utav begreppet våldtäkt. Att då som du gjort plocka in en graf som totalt struntar i detta visar bara på hur dåligt insatt du är i informationen som du använder.

Var så god och läs på lite om lagförändringen som gjordes 2005:
http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ldt%C3%A4kt#Sverige

Vidare så bör man fundera på hur mycket mer folk som bor i Sverige nu jämfört med på sjuttiotalet. Jag skulle vilja påstå att det är bra mycket fler infödda svenskar i Sverige idag än vad det var på den tiden. Inte bara antalet icke infödda svenskar är fler utan även de personer som bott här i hela sitt liv (alla vi andra medborgare alltså).

Främlingsfientliga rörelser och radikalfeministiska rörelser är de enda rörelserna som använder våldtäktssifforna på det sätt som SD gör idag. Det säger en hel del om SD...

Karl A sa...

Och det känns som att den förklaringen håller? Om man nu anmäler mer i Sverige, kan man fortfarande inte förklara varför antalet brott ökat så mycket sedan -76. Se diagrammet ovan.
Vidare är fortfarande folk med "utländsk bakgrund" 5-falt överrepresenterade. Det är ett faktum.

Ssargon sa...

Karl A: Om det är ett faktum så har du väl bevis på detta? Dvs en vetenskaplig studie eller statistik från en välrenommerad organisation?

Karl A sa...

@Ssargon:
Jag är mycket väl medveten om den lagändringen. Om du går in på BRÅs hemsida kan du få fram diagram på detta:
http://statistik.bra.se/solwebb/action/anmalda/urval/sok
Man ser ett "hopp" till 2005 men trenden efter och trenden före är fortfarande uppåt.

Resultaten blir samma om du gör diagrammen efter brott per 100 000 invånare. Kan också göras på sidan jaglänkade till.

Angående "bevis på detta". Denna rapport, s43:
http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

Ssargon sa...

Karl A: Hur blir det om man jämför med infödda Svenskar i samma ekonomiska situation och samma uppväxtställe?

För du kan inte bara lumpa ihop alla infödda svenskar och alla invandrare och sedan säga att du får bra data genom att göra en direkt jämförelse. Vetenskap måste vara betydligt mer precist än så för att säga "faktum" som du nyss gjorde.

Jag vill även belysa att rapporten du länkar till faktiskt visar på att du far med osanning när du skriver:

'Vidare är fortfarande folk med "utländsk bakgrund" 5-falt överrepresenterade. Det är ett faktum.'

När man räknar dom som har allra störst risk för utanförskap (de som är födda utomlands och har två föräldrar som är födda utomlands) så visar det sig att dom är 2.5 gångar så förekommande Inte 5 gånger som du drog till med som generell siffra för alla invandrare.

Vad jag ser så finns det hellre ingen redovisning angående religionstillhörighet eller vilken kultur som är vanligast förekommande bland de kriminella. Givetvis kan man gissa men det verkar lite konstigt att gå så hårt ut mot just muslimer (för att folk är så rädda för muslimer?) utan att ha ordentligt på fötterna. Populism utan substans?

Allah sa...

Bra skrivet

Karl A sa...

@Ssargon:
Standardiserad statistik går också att finna på s67. Överrepresentationen för invandrare ändras inte nämnvärt.

Med 5falt menar jag avseende våldtäkt, som står i blogginlägget.

Angående om det är just muslimer bakom vet jag inte, eftersom ingen sådan statistik förs. Jag utgår då helt enkelt ifrån s67 där det klart framgår att en stor del av invandrare från muslimska länder är registrerade för brott.
Som ytterliga källa har jag denna artikel: "dessa begår flest brott"
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

Tex på s63 i BRÅ rapporten kan man utläsa att ungefär var femte afrikan eller mellanösternbo är REGISTRERAD för brott, mot var 20e svensk. Invandrare från mellanöstern och afrika står alltså för en stor del av överrepresentationen som invandrare uppvisar, då övriga västerländska medborgare inte uppvisar samma benägenhet till brottslighet.

Karl A sa...

Jag blandade ihop sidorna.
67
63
63
inte
67
67
63

From Sweden with Grief sa...

Jag kan inte ge en heltäckande förklaring, men jag vet däremot att antalet våldtäkter mot heltyska kvinnor i exempelvis Tyskland och Holland har ökat i och med den ökade radikaliseringen av muslimer i landet och i och med den ökade inflyttningen av muslimer. Allt våld ökar överhuvudtaget och det är ett typiskt muslimskt problem.

Fantastiska förklaringar finns bland svenskar och det är ett svenska kvinnor är rasister så de anmäler invandrarmän i större utsträckning, men det finns ingen som helst grund i detta. Kvinnoföraktet är stort i Sverige och svenska kvinnor är väldigt utsatta eftersom de anses vara horor i muslimska miljöer. Detta är något som imamer och politiker lärt ut och lär ut sedan länge i de muslimska länderna. Jag kan tänka mig att föraktet mot de otäckta, svenska hororna är än värre i dessa länder, även bland de muslimska kvinnorna, eftersom samma syn finns bland muslimska kvinnor i Sverige.

Och ja, jag har studerat detta ämne på universitet och har nära samarbete med kvinnojourrörelsen och andra organisationer så jag tar inte detta ur luften. Tyvärr, ska jag väl tillägga!

 
Creeper MediaCreeper